tisdag 25 maj 2010

King Kung

Jag tänkte på en sak..

I princip alla samhällsförändringar, i alla fall dom i demokratiskt positiv riktning, har kommit från vänstern och bekämpats av högern. Att vara konservativ är bara tråkigt, politikens svar på att inte byta kalsonger ungefär. Nog om idéhistorisk smutstvätt för att fokusera på den tröttsamma monarkin.

Bortsett från just nämnda konservativa bakåtsträvan så brukar högerns syn på samhällsförändring stavas privatisering. Det är så oerhört enkelt. Vi privatiserar kungahuset! Låt gubben vara statschef, vem bryr sig om det lilla han ändå inte behöver göra, men dumpa apanaget. Det finns garanterat någon driftig, privatskolad ekonom någonstans som mer än gärna tar på sig ansvaret att ragga sponsorpengar istället för skattepengar.

Everybody wins. Dom där fem personer får behålla sin klubb för inbördes beundran, konservativa får behålla sin mögliga symbol, Alliansen får privatisera allmänna (yeah right) institutioner och demokratiknarkare som undertecknat får ett samhälle som visserligen inte är mer demokratiskt men med lite mer pengar över att använda på riktiga saker istället för klänningar till prinsar och prinsessor.

PS. Får en prinsessa ha byxor på sig för Göran Hägglund, en prins får nog inte ha kjol.DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar