onsdag 8 september 2010

Ja till Europa...eller?

Jag tänkte på en sak efter att ha sett förra veckans avsnitt av Korrespondenterna i SVT (förbannat bra programserie förövrigt). Egentligen skulle jag ha en länk till programmet från SVT Play men det sket sig helt enkelt. Avsnittet i fråga, som finns tillgängligt till och med den 27:e November berör läskiga tendenser i Europa där högerpopulistiska partier är på stark frammarsch. Detta leder mig in på följande:

Klicka på bilden eller missa målet


Efter folkpartiets många många många flörtar med just högerpopulismen så kan man fundera lite över vilket Europa dom så kallade liberalerna är beredda att säga ja till? Franskt slöjförbud, Sarkozy i största allmänhet, Schweiziskt minaretförbud (Ja, Schweiz ligger faktiskt i Europa), listan på konstiga och motbjudande saker kan göras lång. "Ja till ett tolerant/humanistiskt/icke-rasistiskt/snällt/sockersött/etc Europa" skulle kanske vara mer förankrat i verkligheten. Men va fan, Lega Nord kanske är rätt sköna ändå enligt Björklunds anhang eller? Nu drar ju jag givetvis för stora växlar av denna till synes oskyldiga mening. Ja till Europa... kom igen nu, vem är överhuvudtaget emot Europa? Jag gillar verkligen hur utrymmet att få fram sitt budskap används väl, man har uppenbarligen inget. Ett "ja till Europa" är innehåller ungefär lika mycket värde som ett "Ja till glass" eller typ "Nej till Svenska kärnvapen". Folkpartiets pr folk är kanske inte dom rakaste träpluggen i Billy bokhyllan.

Ganska kul också att dom har en kampanjposter med Tobias Krantz vem det nu är som stolt uttrycker "Sverige ska vinna Nobelpris - inte bara dela ut dem". Vad fan är det för ickefråga? Nåja jag ska inte vara alltför kritisk mot Folkpartiet.
Dom ska ha lite uppskattning för att dom väljer att inte exponera Janne "Burkan" Björklund hypnotiserande glugg under överläppen på alla valaffischer. Ibland får man en paus bara för att bemötas av idiotiska budskap istället för både glugg och tomma ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar